Amit érdemes tudni az Olasz tapétákról.

Művészet, történelem, Olaszország!

Olaszország számos jól ismert befolyásos kultúra otthona volt, például az etruszkoké, a görögöké, és a rómaiaké. Róma történelmi világváros, mint az ókori Róma és a katolikus egyház bölcsője.

Itália egyesítése – 1870 - előtt, több hercegségből (Firenze, Milánó, Písa) és köztársaságokból (Velence, Genova, Amalfi) állt.

Olaszország ma a magasan fejlett országok közé tartozik a 7. legnagyobb GDP-jével és a 17. legnagyobb emberi fejlődés indexével.

A XVI. század legnagyobb hat mestere Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raffaello, Correggio, Giorgione, Tiziano világra szólót alkotott. A XVI. századi festők és a XVII. századi zsánerfestők erőteljes hatást gyakoroltak a világra, környezetükre, a kézműipar fejlődésére.

"A látás új fajtája abban áll, hogy ha figyelmesen nézel egy falat, amelyet mindenféle foltok tarkítanak, olyan dolgokat látsz meg, amik csak a te képzeletedben születnek meg,,

- Leonardo da Vinci

Itália kézműipara...

Az olasz tapéták felemelkedése

Itália kézműipara példát mutatott az európai fogyasztóknak, akik mindig szívesen vásárolták a különleges olasz termékeket. Ezeket a hagyományokat folytatja az olasz tapéta gyártás egyik kiemelkedő szereplője a Parato S.r.l családi vállalkozás, ahol az alapító szülőket gyermekeik követik a tapétagyártás élén.

A család egyik fiatal hölgy tagja CRISTIANA MASI márka név alatt jegyzi tapétáit. A Parato gyár Rómától délre Aprilia kisvárosban van, közel a Földközi tengerhez.

(Aprilia a modern ipar egyik fejlődő kis városa, ahol például Talmácsi Gábor magyar motor világbajnok motorját is gyártották.) A Parato (CRISTIANA MASI) tapéta gyár tapétái tükrözik Itália szépségét, Olaszország kedvességét, az olasz emberek melegségét, a letűnt antik világ nagyszerűségét, és elmélyült érzelmeket közvetítenek felénk.

2024 © Tapéta Center Csoport - Hajlék-2000 Kft.