Általános kérdések

Tapéta blogunk, segédlet!

Általános kérdések

1. Mikor vannak nyitva az üzleteik?
Mindhárom üzletünk hétköznap 9-18 óra, szombaton 9-13 óra között tart nyitva.

2. Mekkora a helyszínen levő választék?
250-300 féle tapétából választhat Újpesti és Szilágyi utcai üzletünkben.

3. Mennyi Önöknél a rendelési idő?
Egyes katalógusokból 5 nap alatt megérkezik a tapéta, de tapasztalataink szerint a leghosszabb rendelési idő sem több 15 munkanapnál. Rendeléskor pontos információt adunk a várható beérkezésről.

4. Ragasztókat tartanak a tapéták felragasztásához?
Igen, 4 féle ragasztót tartunk a tapéta felragasztásához, így bármilyen tapétát vásárol, a legjobb minőségű ragasztót is azonnal megveheti hozzá.

5. Szerszámokat tartanak-e a tapétázáshoz?
A tapétázáshoz szükséges teljes szerszámkészletet: ecseteket, keféket, spaklikat, ollót, ragasztószalagot, takarófóliát, csiszolópapírt,gletteket, folyamatosan, nagy választékban tartunk üzletünkben.

6. Poszter kapható Önöknél?
Igen kapható, német KOMAR és svéd Mr.Perswall posztereket árusítunk, több mint 15 katalógusból válogathat. Online rendelés a www.posztertapeta.hu oldalon lehetséges.

7. Bordűrt árusítanak?
1200 féle bordűr kapható a boltunkban, katalógusból további választék rendelhető.

8. Gyerek tapéta, gyermek bordűr van a kínálatukban?
Igen van. 10-15 katalógus és a helyszínen levő gyermektapéták közül minden bizonnyal megtalálja az elképzeléseinek megfelelőt. www.gyermektapeta.hu A katalógusok különböző korosztályoknak készülnek, így tudunk tapétát ajánlani 0-3 éves korig, 3-6 éveseknek s a 6-14 éves fiataloknak is. Gyerek bordűrök készleten és katalógusban is nagy választékban elérhetőek.

Tapétákkal kapcsolatos kérdések

9. Milyen típusú tapétákat tartanak?
Tapétáink vlies vagy papír alapúak. Felületük típustól függően lehet enyhén mosható, lemosható vagy súrolható. A modern tapéták mindegyike jó színtartó. Egyes termékek tűzgátló réteggel vannak bevonva, így nem gyúlékonyak.

10. Vannak mosható tapéták?
Igen, több száz mosható és súrolható tapéta található üzletünkben.

11. Mi a “VLIES” tapéta?
A vlies hordozóanyag nemszőtt növényi rost alap (gyapot). Előnye, hogy nem nyúlik, nem zsugorodik, nagy szakítószilárdsággal rendelkezik. Felragasztásnál nem kíván „puhítást”, szárazon a falra helyezhető. Ragasztásához Metylan Direct ragasztó szükséges. Részletes ragasztási útmutatót ITT talál.

12. Papír tapétát is árusítanak?
Igen, árusítunk papír tapétát.

13. Melyik tapétát milyen ragasztóval kell ragasztani?
Könnyű papírtapéták ragasztója: CMC, METYLAN NORMÁL
Középnehéz, vinil tapéták ragasztója: METYLAN SPECIAL
Nehéz tapéták, fűrészporos tapéták: METYLAN SPECIAL
VLIES tapéták: METYLAN DIRECT
Bordűr: METYLAN BORDŰR ragasztó

14. Mi az a “VINIL”? Mert azt a festő nem akarja feltenni.
A vinyl papír vagy vlies alapra nyomott polimer bevonatú tapéta, mely lehet domború (habosított), vagy selyem felületű, magas esztétikai megjelenésű falburkoló rendszer. Általában jól tisztítható felületet biztosít. Felrakása nem okozhat gondot szakképzett festőnek.

15. Hogyan kell feltenni a papír alap vinil tapétát?
Felrakás előtt szükséges a falat előkészíteni, makulatúra szükséges a tapéta alá. ragasztója az erős, nehéz tapétákhoz készült METYLAN SPECIAL. Különleges, magas minőségű, extra erős tapétacsalád! Részletes ragasztási útmutató ITT található.

16. Hogyan kell feltenni a vlies hordozójú vinil tapétát?
Mindig Vlies tapétához ajánlott ragasztót használjunk! (Metylan Direct) Felrakás előtt szükséges a falat előalapozni, 24 órával a felrakás előtt, a dobozon előtt módon hígított ragasztóval. Makulatúra NEM KELL a tapéta alá. A tapétát szárazon, a ragasztóval bekent falra helyezzük. Különleges, magas minőségű, esztétikailag rendkívüli tapéta család! Részletes ragasztási útmutató ITT!

17. Mediterrán tapéták vannak?
Igen, üzleteinkben a polcokon és a katalógusokban is számos mediterrán tapéta található.

18. Lábazati tapétát milyen magasan kell rakni?
A lábazat magassága, az ember magasságnak léptékéből adódóan, általában 1 méter. A készen kapható lábazattapéta 1,06 m magas és 10 m hosszú. Felső bordűrt tartalmaz.

19. A bordűr leesett, mit csináljak?
Tisztítsa meg a felületet és használjon METYLAN bordűr ragasztót.

20. Szétnyílt az illesztésnél a tapétám, mit csináljak?
Használjon METYLAN tapéta utánjavító,- és szélragasztót.

21. Fára lehet tapétázni?
Lehet tapétázni, de előtte próbaragasztást kell végezni, a fa minősége és nedvszívóképessége miatt. Tanácsadás az üzletben.

22. A csempén megmarad a tapéta?
Igen, megfelelő ragasztó használata esetén. Próbaragasztás szükséges. Tanácsadás az üzletben.

23. Mi az a 10x festhető tapéta?
“A jövő útja”. Első alkalommal hátulról is festhető növényi rost(gyapot) anyagú egészségtudatos termék. Alaktartó, nem nyúlik, nem zsugorodik a beépítés során.

24. Mi a tapéta mérete, amit Önök árusítanak?
Általában 0,53 m széles 10,0 m hosszú = 5 m2 Egyes gyártóknál (pl. olasz tapétáknál) előfordulnak 0,7 m széles 10,0 m hosszú termékek is.

25. Hogyan kell kiszámítani, hány tekercs tapéta kell egy szobára?
A szoba oldalainak hossza /kerülete/ x magassággal, osztva 5m2-el. (10,05 x 0,53 m –es tapétatekercs esetén) Pl.: 5+3+5+3=16m x 2,6m belmagasság = 41,6m2 /5m2/tekercs= 8,32 azaz 9 tekercs. Figyelem! A minta mérettől függően akár 20-30% ráhagyás is szükséges lehet a mintaillesztésből adódó szabási veszteség miatt!

Öntapadós tapétákkal kapcsolatos kérdések

26. Árusítanak öntapadós tapétát?
Üzleteinkben 600 féle öntapadós fóliát tartunk, több gyártó kínálatából. Teljes választék megtalálható a www.ontapadostapeta.hu oldalunkon talál. Online rendelés a www.ontapados-tapeta.com oldalon lehetséges.

27. Van-e üvegre való öntapadós fólia?
Áttetsző üvegfóliából nagy választék található üzleteinkben. Ezek az öntapadós tapéták a fényt áteresztik, de megakadályozzák az átlátást (mindkét oldalról).

28. Milyen szélesek az öntapadós tapéták?
Az öntapadós fóliák szélessége 0,45m, 0,675m, illetve 0,9m.

29. Kell-e az üveget vizezni az öntapadós fólia felhelyezésekor?
Az öntapadós fólia könnyebben felhelyezhető, ha megnedvesítjük előtte a felületet. A kivitelezéshez üzletünkben szakszerű tanácsot adunk. A ragasztási folyamatot videón is megtekintheti ITT! (A videó új ablakban nyílik meg.)

30. Az öntapadós tapéta buborékos maradt. Mi a teendő? PVC lehúzó lemezzel kinyomjuk a buborékokat, vagy éles pengével kis vágást ejtünk a buborék felületén és elsimítjuk a felületet.

2024 © Tapéta Center Csoport - Hajlék-2000 Kft.