A vakolat javítása

Tapéta blogunk, segédlet!

A vakolatjavítási munkát megfelelő glettanyaggal (poralakú glett vagy modern, praktikus felhasználás kész glett) kell végezni. A fal egyenetlenségeinek kijavításához és sima falfelület előállításához az egyenetlenségek és repedések kitöltésére szolgáló Metylan felületsimító glettanyagot vagy készlettet kell használni. A Metylan Réskitöltő glettanyag segítségével sima, rendkívül tartós, száradás után fehér színű falfelületet lehet kapni, amely száradáskor nem repedezik meg. Mivel a Metylan Réskitöltő anyag nem oldódik a tapétaragasztóban, ezért a falfelület tapétézásához való előkészítésre kiválóan alkalmas.

A vakolat vagy a fal repedéseit Metylan Réskitöltő glettanyaggal kell kitölteni.

A szerelési munkák után visszamaradó lyukak és hézagok kitöltését Metylan Réskitöltő glettanyaggal vagy – amennyiben a lyukak és a rések kis méretűek – Metylan Felületsimító glettanyag alkalmazásával kell végezni. Az anyag megszáradása után a töltőanyagot durva csiszolóvászon segítségével a vakolat szintjéig le kell csiszolni, majd a felület simítását finomszemcsés csiszolóvászonnal kell befejezni.

A fal sarkainak felületét fém élvédő segítségével lehet megvédeni, amelyeket a vakolatba történő behelyezés után a gelttanyaggal óvatosan be kell fedni, a falfelülettel egy szintbe kell hozni és el kell simítani. A foltokat, különösen a zsíros foltokat, mosófolyadékot tartalmazó melegvíz alkalmazásával alaposan le kell dörzsölni, majd vízzel le kell öblíteni.

A tapétázást leghelyesebb Metylan Felületsimító glettanyaggal glettelt, majd csiszolóvászonnal simára csiszolt felületen végezni.

2024 © Tapéta Center Csoport - Hajlék-2000 Kft.